Tarieven en vergoedingen

 

In Nederland is de Basis GGZ opgenomen in de basisverzekering. Dat betekent dat je (een deel van) de kosten terug kunt krijgen van je zorgverzekeraar. Hiervoor moet je wel een verwijsbrief van je huisarts hebben. Alleen wanneer ik een contract met je zorgverzekeraar heb, worden de kosten – met uitzondering van je eigen risico – volledig vergoed.

Met de volgende zorgverzekeraars heb ik voor 2022 een contract afgesloten:

Zilveren Kruis
Interpolis
FBTO
De Friesland
Achmea
Menzis
Anderzorg
VGZ
IZA
NV Zorgverzekeraar UMC
NV Unive Zorg
DSW

Voor de andere verzekeraars geldt dat de behandeling alleen volledig vergoed wordt bij een zuivere restitutiepolis, anders komt er een deel van de kosten voor eigen rekening.  Het is altijd raadzaam om van tevoren bij je zorgverzekering te informeren om 100 procent zeker te zijn van de vergoeding.Het is ook mogelijk om de zorg zelf te betalen. Hiervoor geldt een tarief van 95 euro per sessie van 55 minuten, er is dan geen verwijsbrief van de huisarts nodig.   

Niet nagekomen afspraken (no show): afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Voor afspraken die niet of niet op tijd worden afgezegd wordt 50 euro in rekening gebracht voor de gereserveerde tijd en ruimte. Ook bij ziekte en overmacht wordt dit bedrag in rekening gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.